Thursday, February 24, 2011

Tart Nenas Gulung

Inti:
Sebiji nenas masak, kupas kulit dan blender.
Hasil blender, masak atas api sederhana campur gula dalam 2-3 senduk. (ikut nak manis mana, kena pandai adjust)
Kena selalu kacau supaya tak melekat, tunggu sampai inti kering dan bertukar warna menjadi gold brown.

 Tepung/Kulit:

300g tepung gandum
250g butter
2 sudu susu tepung
3 sudu gula halus
1 bjij kuning telur
sedikit essence vanila

Cara-cara:
Uli semua bahan sampai sebati kemudian terap guna acuan tart gulung, lepas tu letak inti.
Bakar dalam 350F selama 15-20 minit

           Dah siap. Kalo ada orang suka letak sikit kuning telur kat atas kuih sebelum bakar jadi cantik. Ikut suka lah.


           Sekian dari aku :) Selamat mencuba.


It's yummy!!

No comments:

Post a Comment

Thank you for speaking it out loud!!